Ekonomika · 15. 4. 2024

Když pomoc, tak nebankovní


Jak už určitě víte, nejsme my lidé vždy při penězích. Jistě, chtěli bychom být za všech okolností solventní, jenže naše touhy nejsou vždy vyslyšeny, a ne vždy si vyděláváme takové peníze, které by nám stačily na všechno, na co by nám stačit měly. A pokud si někdy nevyděláme tolik, kolik je třeba, můžeme být spokojení jedině v případě, že máme dříve nahromaděné úspory, jimiž můžeme financovat to, na co zrovna nemáme.

Ale jsou lidé, kteří nemají ani dostatečné příjmy, ani žádoucí úspory. A když není kde peníze vzít, je tu někdy malý a někdy i přímo ohromný problém. Protože máme-li někomu za něco potřebné zaplatit, těžko se s ním dohodneme na tom, aby udělal výjimku a dal nám to zadarmo, protože jsme ve složité finanční situaci. Pokud jde o peníze, jde obvykle soucit stranou. A kdo peníze nemá, nic si nekoupí.

dolary a eura

A tak je záhodno mít dostatek finančních prostředků kdykoliv a kdekoliv. Což obnáší v případě různých lidí různé obnosy, ale společné těmto je, že by mělo takové jmění odpovídat tomu, co se má financovat. A když tomu tak není? Pak už se to dá možná vyřešit jedině půjčkou.

Proč říkám, že možná? Jednoduše proto, že nabídky půjček sice existují, ale počítat s nimi mohou jenom bonitní lidé. Tedy ti, kdo splňují všechna očekávání, jež poskytovatelé takových půjček mají.

americké dolary

Někdo má tedy poměrně vysoký příjem a registry dlužníků bez vady na kráse. A někdo takový může jít pro půjčku klidně i do banky. Ale co ti, kdo podobně dokonalí nejsou? Ti by v bankách neměli zbytečně ztrácet čas. Tam neuspějí. A jestli někde uspět potřebují, měli by to v případě, že vlastní aspoň nemovitost, zkusit u nebankovní společnosti. V tom případě pomůže nebankovní americká hypotéka i těm, jimž by nikdo jiný nepomohl. Díky nemovité záruce tu totiž po nikom nechtějí přehnané kvality. Stačí jistota, že dlužníci buď uhradí všechny splátky, nebo se to zaplatí jejich zastavenou nemovitostí.