Dovolená · 30. 1. 2024

Příjemná dovolená


Já si myslím, že člověk, který opravdu stále pracuje, tak také určitě bude někdy unavený. A když je člověk unavený, tak by také potřeboval opravdu veliký odpočinek, nějaký pořádný relax. A od toho jsou dovolené. Pokaždé, když slyším slovo dovolená, tak se mi ihned vybaví celá rodina nebo přátelé. A nějaké příjemné posezení, třeba někde u vody anebo klidně i u rybníka. Například já nejsem na žádnou dovolenou vůbec náročná, mě stačí klidně i dva nebo tři dny pěkné intenzivní dovolené. A jak to myslím, že dovolená bude intenzivní? Samozřejmě, že nechci přehnané sporty, ale ráda si třeba zahraji tenis na dovolené, ale potom zbytek dovolené chci jenom někde ležet na pláži nebo na dece u rybníka a nic nedělat.

Na dovolené si ráda odpočinu.

Povídat si s partnerem nebo s dětmi anebo někde posedět s přáteli třeba grilovat nebo opékat. A tak podobně. Tohle by mě opravdu moc bavilo. Proto jsem si řekla, že nejlepší je, když se vždycky třeba s celou partou domluvíte, že si vezmete hromadně dovolenou. Já vím, když pracujete v jedné firmě, máte společné zaměstnání, tak asi by se to vašemu zaměstnavateli vůbec nelíbilo, že byste si všichni hromadně vzali nějakou dovolenou. Vždyť kdo by potom v té práci zůstal? A pokud třeba pracujete ve službách? Tak by vám asi žádný zaměstnavatel nějakou hromadnou dovolenou ani nepovolil, ale tohle nemůžete mít vůbec nikomu za zlé, protože tohle je úplně zcela normální.

Kam nejraději jezdíte na dovolenou?

Tohle by nedovolil téměř nikdo. Proto si myslím, že když už budete plánovat dovolenou, tak alespoň třeba několik měsíců dopředu, také si dejte pozor, abyste si to třeba neplánovali na poslední chvíli. Někdy většině případů se stává, že už jsou termíny zabrané a potom zaměstnavatel by vám ani nemusel vyhovět. A to by potom byla opravdu veliká smůla. Opravdu hodně by mě to mrzelo, proto je nejlepší, když si řeknete, kdy a kde chcete mít dovolenou. Hlavně si to užijte a neberte si práci na dovolenou, vždyť dovolená je od toho, abyste si odpočinuli, a ne abyste pracovali na dovolené, třeba jako na home office.