Byt · 30. 1. 2024

Uklizený byt


Myslím si, že každý má okolo sebe někoho, kdo má věčně doma neustálý nepořádek, ať už má veliký dům nebo malý byt, tak tam může mít také opravdu veliký nepořádek. Sama jsem si řekla, že kdybych já doma měla nepořádek, tak bych se z toho asi zbláznila. Já mám totiž ráda, opravdu když mám všechno doma uklizené, když mám všude doma pořádek, nemám ani ráda. Když mám špinavou podlahu, nejhorší je třeba, když je venku opravdu škaredé počasí a moje děti chodí domů v gumákách a špinavých botách a potom celá chodba je opravdu špinavá všude jenom.

V bytě mám mnoho knih.

Opravdu vlhko mokro a špína a také samozřejmě velké bláto. Máte kolem sebe někoho takového? Myslím si, že určitě máte, ale třeba si toho nepořádku vůbec nevšímáte. Moje kamarádka má malý byt a vždycky tam má velký nepořádek. Kolikrát jí říkám, ať se tam pořádně uklidí, když je tam vede nějakou návštěvu. Mě samozřejmě tohle vůbec nevadí, ale když se tam minule brala nějakého pojišťovacího agenta, tak tam měla opravdu takový nepořádek, že jsem se za ní téměř styděla. Já bych se tedy opravdu styděla asi za každého, kdybych někde byla a někdo by si tam vzal návštěvu a měl by tam opravdu veliký nepořádek.

Já mám útulný byt.

Já bych asi byla schopná i toho, že bych tam za někoho uklidila, ale abych se přiznala, tak mě uklízení baví. My bydlíme s partnerem a myslím si, že kdyby on uklízel, tak bych mu to asi zakázala, protože se mi nelíbí, aby muž uklízel. Máme malý byt a myslím si, že partner by to měl uklizené. Všechno opravdu za malou. Chvíli mě to také trvá jenom chvíli, ale já bych nechtěla po svém partnerovi, aby uklízel. Anebo dělal něco takového ženského. Já vím, že v dnešní době už se nenosí, že jsou práce doma rozdělené na pánské a dámské, ale já si myslím, že některé věci by měla dělat pouze žena a některé věci pouze muž. Ale někdo to má přesně naopak, někdo chce, aby oba dva partneři to dělali vše stejně.